vs
Óbuda WarriorsÓbuda Warriors
2024.07.20. 10:00 Szombat
Óbudai Baseball Aréna
Baseball NB I
vs
Budapest Red Wolves U-15Budapest Red Wolves U-15
2024.08.18. 13:00 Vasárnap
RedWolves Park
U-15 Magyar Kupa
vs
Budapest Red Wolves U-12Budapest Red Wolves U-12
2024.09.01. 15:00 Vasárnap
RedWolves Park
U-12 Juvenile

U-15 EUROPEAN CHAMPIONSHIP QUALIFIER BASEBALL 2022

A Magyarországon rendezett U15-ös baseball Európa-bajnoki kvalifikációs tornán a házigazda magyar válogatott nyerte el a trófeát helyet biztosítva ezzel a jövő évi Európa- bajnokságra.
U-15 EUROPEAN CHAMPIONSHIP QUALIFIER BASEBALL 2022

Az Óbudai Baseball Aréna adott otthont a hatnapos rendezvénynek ahol Magyarország Litvániával, Ukrajnával, Ausztriával és Horvátországgal került egy csoportba. A házigazda csapat veretlenül menetelt a döntőbe ahol az osztrák csapat ellen aratott végső győzelmet.

Már az első napon megalapozták a győztes hangulatot a Litvánia ellen aratott 3:1-es győzelemmel mely elsősorban a védelem hiba nélküli játékának volt köszönhető.

Kedden a torna egyik legerősebb csapatával, Ukrajnával játszottunk ahol Morua Martin kitűnő dobóteljesítményével és támadósorunk sikeres ütéseivel, amelyekből kiemelkedő volt Horváth Levente, Mercado Aaron és Morua Martin fejenként 3 pontot érő akciója 16:6-ra zártuk a találkozót.

A szerdai nap újabb leléptetéses győzelmet hozott válogatottjainknak. Magyarország-Ausztria 15:3. Ezzel a győzelemmel csapatunk az előttük álló Horvátország elleni küzdelem eredményétől függetlenül bebiztosította a csoportelsőséget és a döntőben való részvételt.

A csütörtöki pihenőnap után pénteken a horvátok elleni tét nélküli mérkőzésen már a második inningben több mint tíz ponttal vezetett a magyar csapat. Dobóként Illés Zénó, Morua Martin, Sváb Milán míg támadómunkában valamint védekezésben a kezdő csapatba ritkán bekerülő játékosok, Vasadi Brúnó, Kocsis Zalán, Kiss-Tóth Attila remekeltek. Magyarország - Horvátország 15:4.

Szombat a mindent elDöntő napja. Házigazdaként veretlenül jutott csapatunk a döntőbe ahol Ausztriával szemben arattak végső győzelmet, kvalifikálva magát a jövő évi A csortos Európa- bajnokságra. Magyarország-Ausztria 2:0. A siker elsősorban a kitűnő dobóteljesítményeknek volt köszönhető Morua Martin és Ivánfai Koppány jóvoltából.

A torna MVP (Most Valuable Player) és a legjobb dobó díját Morua Martin kapta.

A 2021-es belgiumi U12-es Európa-bajnokság sikere után tisztán látszik, hogy a magyar baseball utánpótlás programja beindult, működik és töretlenül halad előre helyet birtokolva Magyarországnak Európa top csapatai közé.

Gratulálunk az edzői stábnak és a csapatnak!

« Vissza az előző oldalra