vs
Óbuda WarriorsÓbuda Warriors
2024.07.20. 10:00 Szombat
Óbudai Baseball Aréna
Baseball NB I
vs
Budapest Red Wolves U-15Budapest Red Wolves U-15
2024.08.18. 13:00 Vasárnap
RedWolves Park
U-15 Magyar Kupa
vs
Budapest Red Wolves U-12Budapest Red Wolves U-12
2024.09.01. 15:00 Vasárnap
RedWolves Park
U-12 Juvenile

SuperCup U10 - 2022

SuperCup U10 - 2022

Hosszú évek óta rendszeres résztvevője az u10-es válogatott a Csehországban megrendezett 24 csapatos Super Cup tornának. A két év szünet után megrendezett tornára alig egy hónap felkészülésünk volt. A csoportbeosztásból jól látszott, hogy idén nehéz dolgunk lesz ha hasonló eredményt akarunk elérni mint 2019-ben amikor a 11. helyen végzett a válogatott. A csoportban Szlovákia, Draci Bruno Tempo Praha, Rytíři Trutnov és a Arrows Ostrava szerepelt Magyarország mellett.
Az első mérkőzést a későbbi döntőssel, a Draci Bruno-val játszottuk. A végeredmény 9:2 oda. Kicsit még rozsdásan, keresve a legjobb felállást, komolyabb hiba nélkül, abszolút vállalható eredmény a torna egyik legjobb csapata ellen!
Kora délután a Tempo Praha következett, 5:13 oda. Összeállt a tornán végig remekül játszó belső védelem, a több pont ellenére a védekezésben sokat javultunk és végre jöttek az ütések is.
Késő délután még egy mérkőzést várt ránk, az Arrows Ostrava ellen. Erre a meccsre igazándiból elfáradt a csapat, a 3 tétmeccs egy nap alatt még sok volt. 9:2 oda.
Másnap a Rytířin Trutnov gárdája következett, sajnos a védekezésünk kicsit kusza volt, ezt mutatta a két inningben is bekapott maximális, 5 pont - a vége 13:6 oda.
Délután azonban a társaság nagyon felszívta magát és a Szlovák válogatott ellen megszerezte az első győzelmet! A 14 ütésből megszerzett 23 bázis önmagáért beszél, Fekete Kornél és Rácz Norman egy-egy homerunt is elhelyezett a bal oldalra. 14:7 ide, végig kontrollálva a meccset.
1-4 a csoportkörben, így a 17-20 helyekért játszhattunk a továbbiakban.
Izgalmas és nagyon szoros meccset játszottunk következő ellenfelünk, a Miners Kladno ellen. Fej-fej mellett értük el a 7:6 ide, utolsó inning alja, 2 OUT futó 1-3 állást, amikor leszakadt az ég, így másnap reggel kellett befejezni. A folytatásban aztán kb. 10 másodperc alatt összehoztuk a 3. OUT-ot, így újabb győzelem!
Az utolsó mérkőzés a SaBaT Praha ellen 13:6 oda. Elfáradtunk, nincs mit szépíteni, a 6 mérkőzés 2,5 nap alatt sok volt, a csapattagok jelentős része semmilyen bajnokságban nem játszik idehaza, ennek megfelelően a heti meccs terhelés sincs meg, nemhogy egy ilyen sorozat.
Összességében a megszerzett 18. hely, a lejátszott 7 mérkőzés illetve a 2-5 eredmény ismerve az előzményeket vállalható, a srácok számára ez volt az első komoly torna. Mindenképpen idekívánkozik még, hogy az összesített ütés statisztika szerint Fekete Kornél a 7., Vastag Adalberto a 36, Rácz Norman a 38. helyen szerepelt a 314 sportoló között!
A super Cup sajátossága még, hogy egy ügyességi versennyel (Masters) színesítik a tornát, ahol minden csapatnak ugyanazokat az ügyességi feladatokat kell megcsinálni, amit aztán összesítenek és ez alapján is kialakul egy sorrend. Ebben, annak ellenére, hogy minden résztvevő játékosunk az egyéni legjobbját hozta, csak a 20. helyet sikerült megszerezni.
A két versenyszám alapján számított sorrendben a válogatott a 21. lett.

Köszönet a Szülőknek a támogatásért és az edzői stábnak az önzetlen munkáért!

« Vissza az előző oldalra