vs
Óbuda WarriorsÓbuda Warriors
2024.07.20. 10:00 Szombat
Óbudai Baseball Aréna
Baseball NB I
vs
Budapest Red Wolves U-15Budapest Red Wolves U-15
2024.08.18. 13:00 Vasárnap
RedWolves Park
U-15 Magyar Kupa
vs
Budapest Red Wolves U-12Budapest Red Wolves U-12
2024.09.01. 15:00 Vasárnap
RedWolves Park
U-12 Juvenile

Rájátszás 2022 összefoglaló

Izgalmas meccsekkel, sűrű programokkal, évfordulókkal és egy véletlen jött rekord beállításával, november 5-én hivatalosan is lezárult a 2022-es baseball szezon. Nézzük, milyen eredmények születtek.
Rájátszás 2022 összefoglaló

Kezdjük a lányokkal.
Softball:
Az alapszakasz győztes Jánossomorja Rascals két nyert meccs után, egyenes ágon jutott a döntőbe.
Az Érd WildCats a Nagykanizsát és a Budapest Reds csapatát győzte le, így kialakult a végső felállás. Döntős a Jánossomorja Rascals és az Érd WildCats.
A döntősorozat három nyert mérkőzésig tartott, melyet mindjárt egy dupla meccsel indítottak Jánossomorján, majd Érden folytatták a küzdelmet. A kiegyensúlyozott erőviszonyokat jól mutatja, hogy az izgalmas összecsapások után, mindkét csapat 2-2 nyert meccsel indult a döntő játszmára.
Erre Jánossomorján került sor. Az 5. inningig fej-fej mellett ment a küzdelem, nem bírt egymással a két csapat. Ekkor a Jánossomorja két tűpontos ütéssel 2-2 pontot hozott, jelentős előnyt szerezve. Érződött, hogy megtalálták a rést az Érd védekezésében, majd további jól irányított ütésekkel beindították a támadást. A Jánossomorja védekezése masszívan állta a sarat, nem engedve pontokhoz jutni az ellenfelet.
A vége 8-1.Bajnok a Jánossomorja Rascals.

U12:
A bronzéremért egy hármas döntőt kellett vívjon az Óbuda, Érd és a Reds csapata. Az alapszakaszban már lehetett látni a Reds csapatán, hogy meccsről-meccsre fejlődnek a farkaskölykök és igyekeznek teljesíteni az edzői elvárásokat, azaz dobogón zárni a szezont. Végül a harmadik helyezésig meneteltek.
Az arany már sokkal kérdésesebb volt hiszen az elmúlt évek nagy feltörekvői csaptak össze a Jánossomorja és a Debrecen élén. Még a lejátszott 4 meccs után sem lehetett megjósolni a végeredményt. (1-0, 1-1, 2-1, 2-2). Az 5. döntő mérkőzést a jánossomorjai pályán játszották, ahol egy nagyon kemény küzdelmet láthattunk, melyből végül a Debrecen Tigers szerezte meg az első helyet. Végig hibátlan védelemmel és a győzelemhez vezető pontokat hozó ütésekkel meneteltek a Tigriskölykök a dobogó legfelső fokára. A vége 10-0.
Bajnok a Debrecen Tigers.
Talán a szezon legszínvonalasabb döntőjét láthatta aki kilátogatott a Rascals Fieldre. Zenével, műsorvezetővel, büfével fokozták a hangulatot a szervezők.

U15:
A bronzéremért az Érd és a Debrecen két győztes meccsig tartó küzdelemben csapott össze. A Debrecen Tigers nem hagyott kétséget, hogy a kié lesz a dobogó harmadik foka. Kétszer egymás után, egy hazai majd egy idegenbeli győzelemmel megszerezte bronzérmet.
Az aranyérem megszerzése komoly izgalmakat tartogatott a csapatoknak és a szurkolóknak egyaránt. A Budapest Reds Wolves és az Óbuda Gladiators első összecsapását kemény csatában a Reds csapata nyerte. A visszavágón a Gladiátorok egy 10 pontos győzelemmel válaszoltak a Farkasoknak. 1-1 után jött a döntő csata ami a 30 éves magyar baseball történelem legkésőbb lejátszott döntőjét hozta össze november 5-én. A sorsdöntő 3. találkozón az Óbuda 1 pontjára stílusosan annyi ponttal válaszolt a Reds amely hónapig húzódott a 2022-es rájátszás. A vége 11-1.
Bajnok a Budapest Red Wolves.

NB2:
Az elődöntőben gyorsan kialakult a végső felállás. Budapest Red Wolves - Érd 2-0, Szentendre “A” - Astros 2-0.
Az idén 30 éves fennállását ünneplő Hungarian Astros és a szintén kerek évfordulót tartó Érd küzdött a 3. helyért. A 13-0-ás Astros javára eldőlő küzdelem rögtön az első mérkőzésen egyértelművé tette az erőviszonyokat a két csapat között. (Talán a 10 év korkülönbségnek köszönhető :))) Aztán jött október utolsó hétvégéje amikor egy hatalmas csatában, teljesen más képet festett az Érd Angels, de ismét alulmaradtak a küzdelemben. Végül 14-10-es győzelmükkel az Asztronauták szálltak fel a dobogó 3. helyére és vitték haza a bronzérmet.
A dobogó legfelső fokáért a Red Wolves második vonala és a Szentendre újjáalakult “A” csapata küzdött meg, ahol bár a három meccsből hármat nyert a Reds II, mégsem nevezhetjük fölényes győzelemnek a végjátékot. Bátran kijelenthetjük, hogy az összes liga közül a legfordulatosabb, legizgalmasabb helyzeteket itt az NB2 döntőjében láthattunk. A meccs vége 15-5.
Bajnok a Budapest Red Wolves 2

NB1:
A bronzérem sorsáról egy hármas összecsapás döntött. Érd Aeros, Jánossomorja Rascals, Óbuda Warriors küzdött meg egymással. Az alapszakaszban a 3. és 4. helyen álló Érd és Óbuda győzedelmeskedett, majd a rájátszásban is ez a forma maradt, de a végeredményeket tekintve látszik, hogy igazán szoros csaták zajlottak, melyekből végül az Érd Aeros került ki győztesként és vitte haza a bronzérmet.
Az első helyért a Budapest Red Wolves és a Debrecen Tigers csapata küzdött. A három győzelemig tartó küzdelem első két meccsét a Reds fölényes győzelemmel zárta. A harmadik mérkőzésen a Tigrisek sokkal magabiztosabban kezdtek, a 2. inningig tudták tartani fölényüket, majd az 5. játékrészig fej-fej melletti küzdelemmel meneteltek. Végül néhány eredményes ütés a Reds részéről és védelmi hibák a Tigerstől, pontot értek a Farkasoknak. A meccs vége: 7-2.
Bajnok a Budapest Red Wolves NBI-es csapata.

Gratulálunk a csapatoknak és az edzőknek! Sikeres felkészülést kívánunk a 2023-as szezonra.

« Vissza az előző oldalra