vs
Óbuda WarriorsÓbuda Warriors
2024.07.20. 10:00 Szombat
Óbudai Baseball Aréna
Baseball NB I
vs
Budapest Red Wolves U-15Budapest Red Wolves U-15
2024.08.18. 13:00 Vasárnap
RedWolves Park
U-15 Magyar Kupa
vs
Budapest Red Wolves U-12Budapest Red Wolves U-12
2024.09.01. 15:00 Vasárnap
RedWolves Park
U-12 Juvenile

Baseball-4-Blinds

Barátságos mérkőzések egy különleges sportban.
Baseball-4-Blinds

2023 július tizenötödikén és tizenhatodikán került sor az első két nemzetközi Baseball-4-Blinds (B4B) mérkőzésre Magyarországon, az Érd Baseball és Softball Egyesület pályáján. Meghívott vendégünk, a Roma AllBlinds csapata volt, akik 6 látássérült játékossal és 3 segítővel érkeztek Magyarországra, hogy segítsenek bővíteni ismereteinket, ebben a különleges sportban. 2 éve már, hogy egyesületünk edzéseket tart látássérült játékosoknak Érden, illetve Hosszúhetényen, Pécs közelében. Nagy várakozással tekintettünk a mérkőzések elé.A szombati mérkőzésen 9-2-re győztek az olaszok. Néhány rutinosabb játékosuk remekül vitte hátán a csapat kevésbé tapasztalt tagjait. Két pontját hazafutásokból szerezte az érdi csapat és védelmünk is sokat javult a meccs végére. A csapatok megismerhették egymás ütőjátékosait, a segítők is finomíthatták játékukat a római segítők játékának megfigyelésén keresztül. Tanulságos mérkőzés volt játékosoknak, segítőknek, többször is megállították a játékot egy-egy kérdéses szituációban, amikor a vendégek edzője Marco, tanácsokkal látta el az edzőket, a játékosokat, segítőket és a kijelölt bírót is, hiszen neki is számos eleme új volt eme játéknak.
Az első mérkőzés végével igyekezniük kellett a vendégeknek és vendéglátóknak egyaránt, hogy időben odaérjenek a koncertre a Zeneakadémiára, mely méltó és pihentető befejezése volt az első kimerítő napnak. Másnap reggel ismét a pályán találkoztunk, ahol mindkét csapat már másféle mérkőzésre számított, hiszen már ismertük a jobb ütő és védő játékosokat. Jól is kezdődött az érdi csapat számára az első két játszma, hiszen a jó védekezésnek köszönhetően az olaszok nem tudtak pontot szerezni. Az érdi csapat ütései nem voltak elég szerencsések, illetve a római vendégek védelme is erősebb volt a szombati mérkőzésnél, így sajnos pontot nem tudtak szerezni. A Roma AllBlinds végül is az utolsó két játszmában, néhány igen nehéz vonalmenti ütéssel fogott ki a védelmen és döntötte el a mérkőzést, így a végén 6-0-val ismét diadalmaskodtak.
A mérkőzések után a csapatképen kívül természetesen megígértük, hogy Rómában újra találkozunk. Indulás előtt még hasznos tanácsokkal látták el csapatunkat, új gyakorlatokat próbálhattunk ki együtt a következő edzésekre. Külön köszönet a számtalan segítőnek, az érdi csapatok különböző játékosainak, a szülőknek, barátoknak és a megjelent nézőknek. Mind hozzájárultak ahhoz, hogy megoszthassuk ennek a különleges csapatsportnak az örömét látássérültekkel és látókkal egyaránt.

« Vissza az előző oldalra