vs
Óbuda WarriorsÓbuda Warriors
2024.07.20. 10:00 Szombat
Óbudai Baseball Aréna
Baseball NB I
vs
Budapest Red Wolves U-15Budapest Red Wolves U-15
2024.08.18. 13:00 Vasárnap
RedWolves Park
U-15 Magyar Kupa
vs
Budapest Red Wolves U-12Budapest Red Wolves U-12
2024.09.01. 15:00 Vasárnap
RedWolves Park
U-12 Juvenile

EUROPEAN CHAMPIONSHIP QUALIFIER BASEBALL 2022

EUROPEAN CHAMPIONSHIP QUALIFIER BASEBALL 2022

Július 12-17 között 3 helyszínen rendezték meg a baseball Európa-bajnoki kvalifikációs tornát. A magyar csapat a belgrádi csoportot kapta, amelyben a hazai szerbek mellett a lengyel, norvég és szlovák válogatottak kaptak helyet.

Már az első nap egy fej-fej melletti küzdelmet hozott a hazai szerb csapattal. Az eredmény: Magyarország - Szerbia: 8:6. A győzelemhez nagyban hozzájárult Fekete Sean Tamás kiváló dobóteljesítménye, valamint Carlos Rubio két home runja és Bagyinszki Tibor szereplése, aki a hetedik inningben váltotta Seant és tartotta végig a csapat eredményét. A szerbek a kezdődobójuk után háromszor cseréltek, ennek ellenére nem tudtak fordítani az eredményen.

A második meccs a norvégok ellen is elég szorosra sikerült az utolsó 9. inningben 7-7-es állásnál jött a hosszabbítás. A mi 3 pontunkra a norvégok 4-gyel válaszoltak. Hiába a csodálatos Home Run-ok Fekete Sean Tamástól és Ogg Alextől a győzelem a norvég csapaté lett.

A harmadik meccs az ellen a lengyel válogatott ellen következett, akik a Covid előtti évben (2019) a European Baseball 'B' bajnokai voltak és a világranglistán a 37. helyen álltak. A norvégok elleni vereség nem törte meg a csapatunkat. Jól mutatja ezt, hogy a meccset egy dobóval vittük végig. Szilágyi Máté Complete Game-et játszott, míg a lengyelek nem találva a helyüket 7 dobót cseréltek a meccs alatt. A 6. inningben Fekete Sean csodálatos Grand Slam (Home Run) ütésével 4 pontot tett az addig szerzett 10 mellé.
Végeredmény: Lengyelország - Magyarország 2:14

Jött a sorsdöntő szlovák - magyar. A tét nem volt kevesebb mint a döntőbe jutás. A meccs elvesztése nem volt opció.
A mindeddig veretlen szlovák csapattal szoros küzdelemben mutatták meg a srácok mire képesek a győzelemért. Lehet a nagy izgalom is hozzájárult, hogy a 6. inningig négy dobónk váltotta egymást. A 6. inning végétől viszont a 16 éves Matolcsi Bálint parádés teljesítménnyel hozta le a meccset. Egy pontot hoztak ellene amire mi néggyel válaszoltunk beállítva ezzel a végeredményt.
Szlovákia - Magyarország 8:9.

A mindent elDöntő
A csoport két legjobbja a szlovák és a magyar csapat összecsapása.
Covid előtti év statisztikája szerint a Szlovákok a 35. a Magyar csapat pedig a 66. a baseball világranglistán.
A döntő: Piros Bálint kezdte a támadó ütést. Bálint a válogatott másik 16 éves játékosa, aki a Short Stop pozícióban szinte hiba nélkül védekezte végig az összes meccset.
A szlovákok első számú dobójának Ižold Jakubnak a mérkőzés első labdájára Bálint azonnal ütéssel válaszolt. A többiek Bálint példáját követve az első inning végére 5 pontot szedtek össze. A szlovákokat látszólag megzavarta ez a gyors letámadás és a 6. inningben tudtak csak egy pontot hozni.
Ahogy az első meccsen is így az utolsón is Fekete Sean Tamás kimagasló dobó teljesítménye meghatározó volt a játék kimenetelében. Az utolsó inningben Piros Ádám jött fel a dombra és 12 dobással le is zárta a mérkőzést, bebiztosítva ezzel a magyar csapat helyét a 2023-as play-off-ra ahol a három helyszín három legjobbja csap össze, de csak ketten mehetnek a 2023-as A csoportos Európa-bajnokságra.

Az átadó ceremónia előtt jöttek a különdíjazottak.
A kvalifikációs bajnokság legjobb játékosa díjat, MVP (Most Valuable Player) nem más kapta mint a magyar csapat játékosa Fekete Sean Tamás. Összefoglalva, hogy mivel érdemelte ki:

26 K-t dobott 14 inning alatt. 1.13-as az ERA-ja és a legtöbb strike out-ot dobta figyelembe véve mind a három helyszínt.
Ütéseivel 10 pontot hozott a csapatának és 2 Home Run-t ütött. Ezzel a teljesítménnyel a csapatunk legjobbja és a TOP 5-ban van figyelembe véve mind a három helyszínt.

Eben az évben a magyar válogatott felkészülését John Goulding vezetőedző vállalta, aki szakmai berkekben igazán nagy tekintélynek számít. Goulding az amerikai edzőtábor során és a meccseken is el tudta érni a játékosoknál, hogy a maximumot hozzák ki magukból mindvégig szem előtt tartva a csapategység fontosságát.

« Vissza az előző oldalra